Időjárás érdekességek > Időjárás - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Időjárás érdekességek > 10 weboldal. Kategória leírása: Időjárással kapcsolatos érdekességek, hírek, cikkek a témakörben.

idojaras.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Metsuli
Metsuli
http://www.met.hu/omsz.php?almenu_id=misc&pid=metsuli&pri=0&mpx=0

Meteorológia iskola Vissy Károly meteorológia iskolája. Megörültem, amikor megkaptam a megtisztelő feladatot, "nyissam meg" az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) internetes honlapján Meteorológiai Iskolámat. A képzésben résztvevők megismerhetik a meteorológia hazai és nemzetközi történetét, az időjárás-előrejelzések fejlődését, készítésének módszereit. Áttekintjük azokat a meteorológiai alapismereteket, amelyek ismerete nélkül ma aligha értelmezhető jól egy időjárás-jelentés. Bemutatjuk azt, hogy mire képes ma a számítógépes előrejelzés, és azt, hogy egy-egy prognózis elkészítése milyen összehangolt, - nem túlzás, ha azt állítom - nemzetközi csapatmunka eredménye. Iskolánk tematikája a középiskolai tananyag figyelembe vételével készült, számítva arra, hogy a fiatalabb korosztályt is olvasóink között köszönthetjük.

www.met.hu
Hol van most nappal?
Hol van most nappal?
http://www.fourmilab.ch/cgi-bin/uncgi/Earth/action?opt=-p

Earth View - Hol van most nappal? Ez az oldal megmutatja.

www.fourmilab.ch
Felhőatlasz l.
Felhőatlasz l.
http://www.metnet.hu/?m=fatlasz

Régi tervünk vált valóra azzal, hogy elkészült a Metnet és az A-MET saját felhőatlasza, amely kizárólag a metnet.hu regisztrált felhasználói által hazánkban készített fotókat tartalmaz. Kezdetektől fogva azt tartottuk szem előtt, hogy ne egy száraz, elméleti, hanem sokkal inkább egy, a gyakorlatban is alkalmazható összeállítást készítsünk. Így kézenfekvő megoldást kínált a napi synop-gyakorlatban használt kódokon alapuló felhőosztályozás, amelyben mindhárom magassági szinthez kilenc kóddal jellemzett felhőkép tartozik. Ebben az osztályozási módszerben nem az egyenként, részletek szerint felbontott felhőtípusok megkülönböztetése kap hangsúlyt, hanem az időjárás jellegére, tendenciájára utaló felhőkép szerinti tipizálás. A részletes, osztályozást értelmező kísérőszöveggel együtt egy, a mindennapi gyakorlatban jól hasznosítható felhőatlaszt kínálunk minden érdeklődő számára.

www.metnet.hu
MetNet - Kislexikon
MetNet - Kislexikon
http://www.metnet.hu/?m=lexikon

MetNet - Kislexikon / Tudástár - Ismeretterjesztés, szakkifejezések...

www.metnet.hu
Érdekességek a meteorológia világából
Érdekességek a meteorológia világából
http://www.metnet.hu/?m=arts

Érdekességek a meteorológia világából - MetNet.hu - Hírek, cikkek.

www.metnet.hu
A meteorológia története 1945 után
A meteorológia története 1945 után
http://www.mek.oszk.hu/02100/02185/html/845.html

Réthly Antal kis megszakítással – 1944 májusa és 1945 márciusa között a megbízott igazgató Aujeszky László (1903–1978) volt – 1948-ig vezette az intézetet, de mint klimatológus haláláig aktív maradt. Pótolhatatlan adatgyűjtő és értékelő munkát végzett közel kétezer évre visszamenőleg a földrengések, a sarki fény és az időjárási rendkívüliségek, illetve azok következményeinek témakörében (árvíz, aszály, járványok, jég- és viharkárok, sáskajárás, éhínségek stb.).

www.mek.oszk.hu
A meteorológia története 1945-ig
A meteorológia története 1945-ig
http://www.mek.oszk.hu/02100/02185/html/844.html

Az intézet indította Nagy kiadvány sorozat éghajlati monográfiákat, megfigyelési módszereket és műszerek tudományos kritikáit tette közzé; 1914-ig 9 kötete jelent meg. Kis kiadványai egyes szakterületekről írt értekezéseket tartalmazott (pl. a tudományos léghajózásról, az időprognózisról, az agrometeorológiáról és az aerológia területéről). E sorozatból 1914-ig 7 mű látott napvilágot.

www.mek.oszk.hu
Időjárás viccek
Időjárás viccek
http://www.viccesviccek.hu/Idojaras-viccek

Időjárásjelentés baki, Időjárás, Időjárásjelentés viccek.

www.viccesviccek.hu
Hogyan hat az időjárás a zenére, a mozgóképre és a Flash-re?
Hogyan hat az időjárás a zenére, a mozgóképre és a Flash-re?
http://www.szoftver.hu/article/481

A talányos címben feltett kérdésre a válasz kevésbé talányos, viszont annál érdekesebb megoldást takar: egy igazán eredeti ötletnek köszönhetően új megközelítésben hallgathatunk zenéket, nézhetünk videókat, videoklipeket. Bármilyen kis változás a környezetben (kisüt a nap, sötétedni kezd) biztosítja, hogy soha ne ugyanazt a videót lássuk. A zenével aláfestett látvány finoman változik egy órán belül is, néhány hónap múlva pedig már teljesen más jellegű lesz. Az Unseen Video "mellékhatása", hogy miután letöltődtek az időjárási adatok, azokat is szemügyre vehetjük, így egyből tisztában lehetünk a kinti idővel (ami egészen hasznos lehet, ha mondjuk egy iroda mélyén üldögélünk). Akár igényes képernyővédőként is használhatjuk, amennyiben szélessávról internetezünk.

www.szoftver.hu
A tél időjárása tíz képben
A tél időjárása tíz képben
http://idojaras.origo.hu/20071220-a-tel-idojarasa-tiz-kepben.html

A tél beköszöntének nagyon sok ember örül, ugyanakkor sokan vannak olyanok is, akik nem szeretik ezt az évszakot. A következő képek talán velük is megszerettetik ezt a hideg és barátságtalan, időnként mégis gyönyörű évszakot. A csillagászati tél a téli napfordulótól, december 21-től a tavaszi napéjegyenlőségig, március 20-ig tart. A meteorológiai telet december 1-jétől február végéig számítjuk.

idojaras.origo.hu
Oldal leírása
idojaras.wyw.hu: Időjárás katalógus. Online időjárás előrejelzés, hójelentés, vízállás jelentés. Magyar és külföldi időjárás előrejelző portálok gyűjteménye.
Gyűjteményünkben 207 válogatott időjárás témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 207 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 98526