Klímaváltozás > Időjárás - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Klímaváltozás > 10 weboldal. Kategória leírása: Cikkek, a föld bolygót érintő klímaváltozásokról és a globális felmelegedésről.
Szponzorált linkek
A legátfogóbb jelentés a klímaváltozásról
http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&rov=3&id=8737

Közel hatéves munka lezárásaként megjelent az IPCC negyedik jelentése, amely megerősíti azt a korábbi tudományos állítást, hogy a Föld éghajlata melegszik, és ez főként az elmúlt száz év emberi tevékenységének „köszönhető”. Az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Bizottságának (IPCC) február 2-án megjelent összefoglaló tanulmánya mintegy negyven ország hatszáz kutatójának bevonásával készült.

A legátfogóbb jelentés a klímaváltozásról
Klímaváltozás - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kl%C3%ADmav%C3%A1ltoz%C3%A1s

A klímaváltozás a Föld klímájának, éghajlatának tartós és jelentős mértékű megváltozását jelenti, helyi, vagy globális szinten. A változás kiterjedhet az átlagos hőmérsékletre, az átalgos csapadékra, vagy a széljárásra. Az éghajlatváltozás jelentheti az éghajlat változékonyságának módosulását is.

Klímaváltozás - Wikipédia
Zöldtech
http://www.zoldtech.hu/rovatok/uveghazhatas

Zöldtech magazin és piactér. Klímaváltozás, üvegházhatás cikkek.

Zöldtech
A klímaváltozás tíz meglepő következménye
http://www.origo.hu/tudomany/20070816-klimavaltozas-tiz-meglepo-kovetkezmeny ...

A klímaváltozás és annak hatásai ma már mindennapos beszédtémának számítanak. Hol azért emlegetjük, mert melegebb van vagy többet esik az átlagosnál, hol pedig azért, mert több hurrikán keletkezik az amerikai partoknál. A következőkben a globális felmelegedés kevésbé közismert hatásairól olvashatnak.

A klímaváltozás tíz meglepő következménye
Megfagyunk vagy megsülünk?
http://index.hu/tudomany/klim070201/

Tények és tévhitek a klímaváltozásról. Az ENSZ klímaváltozással foglalkozó kormányközi bizottsága, az Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) péntek reggel teszi közzé legújabb jelentését. A szervezet utoljára 2001-ben, azelőtt pedig 1995-ben közölte kutatási eredményeit. Az utóbbi hat év felméréseit összegző jelentést óriási várakozás előzte meg: szakemberek és politikusok egyaránt tartanak tőle.

Megfagyunk vagy megsülünk?
Feljebb és mélyebbre menekül az élővilág...
http://www.origo.hu/tudomany/elovilag/20080715-feljebb-es-melyebbre-koltozik ...

A globális fölmelegedés miatt egyre több állatfaj kénytelen elhagyni eredeti élőhelyét, és hűvösebb helyre költözni. A helyváltoztatás törtéhet a szélességi fokok mentén, de függőlegesen is: bizonyos állatok a sarkokhoz közelebb vándorolnak, míg a madagaszkári békák és az alpesi élőlények például magasabbra húzódnak. A tengervíz hőmérsékletének emelkedése miatt egyes halfajok mozgásának iránya sem a tengerbiológusok várakozása szerint alakult.

Feljebb és mélyebbre menekül az élővilág...
Láng István (MTA): Időjárás és éghajlat: változás - hatás - válaszadás
http://www.mta.hu/index.php?id=634&backPid=417&tt_news=1027&cHash=7658580a00

Az elmúlt néhány évben világszerte felerősödött az érdeklődés a Föld éghajlatának változása és változékonysága iránt. Egyértelművé vált, hogy a légkör, a szárazföld és a tengerek nagyon bonyolult kölcsönhatása következtében a történetileg kialakult éghajlati zónák elmozdulni látszanak, és mindez nagymértékben befolyásolja az egyes területeken élő emberek életfeltételeit. Felismerték azt is, hogy az éghajlatnak esetleges tartós tendenciájú megváltozása nem csupán érdekes természeti jelenség, amelynek megismerésére jelentős tudományos kapacitásokat szükséges fordítani, hanem egyúttal környezeti, gazdasági és szociális következményekkel járó folyamat is.

Láng István (MTA): Időjárás és éghajlat: változás - hatás - válaszadás
Százezrek életébe kerül a klímaváltozás
http://index.hu/tudomany/kornyezet/klima1001/

Jelenleg minden évben mintegy 160 ezer ember életébe kerülnek a globális felmelegedés mellékhatásai. Ezek közé tartozik többek közt az újabb szélességi fokokat meghódító malária és a rossz termés miatti alultápláltság és éhezés. Kutatók egy csoportja szerint az áldozatok száma 2020-ra akár meg is duplázódhat.

Százezrek életébe kerül a klímaváltozás
El akarják némítani a NASA egyik tudósát
http://index.hu/tudomany/nasa637/

Az ameriaki kormány el akarja hallgattatni a NASA egyik kutatóját, aki a földi éghajlat felmelegedésének veszélyeire int, írta a New York Times. A NASA szerint nem zaklatták James Hansent. A hivatal szóvivője azonban a lapnak leszögezte, hogy szó sincs Hansen elnémításáról, a NASA a nyíltság híve, és hagyja, hogy a tények önmagukért beszéljenek. Hangsúlyozta, hogy a tudós szabadon szólhat kutatási eredményeiről, de csak a saját nevében, a politikai állásfoglalásokat pedig hagyja a NASA szóvivőjére és a politikusokra.

El akarják némítani a NASA egyik tudósát
Olvasói vélemények a klímaváltozásról
http://idojaras.origo.hu/20070509olvasoi.html

Olvasóink a VAHAVA társadalmi vitájában nagyszámú levelet, véleményt küldenek nekünk, melyekből közzétételre folyamatosan válogatunk. Nem feltétlenül értünk egyet az ezekben leírtakkal, de lehetőséget adunk a vélemények megjelenésére, és egyúttal hozzá szeretnénk járulni a hazai klímatudatosság objektívebb megítéléséhez is.

Olvasói vélemények a klímaváltozásról
Hirdetések
Oldal leírása
idojaras.wyw.hu: Időjárás katalógus. Online időjárás előrejelzés, hójelentés, vízállás jelentés. Magyar és külföldi időjárás előrejelző portálok gyűjteménye.
Gyűjteményünkben 209 válogatott időjárás témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 209 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 98880